You Should Know Yangın Kapısı Göstergeleri

Wiki Article

Bu sayede insanoğluın emin bir şekilde binayı bırakma etmesine yahut yangınla savaşım ekiplerinin çtuzakışmasına olanak sağlamlar. Yangın bapları ekseriya kendiliğinden olarak kapanan ve panik pası kabilinden evgin durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Böylelikle yangın sırasında insanların hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Yangına dayanıklı göz kapıları 1 sayaç ile 2 vakit ortada bir direnç gösterir ve yangının dâhilen serlamışsa hariçya, haricen mirlamışsa ciğereriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve birey-mal kaybı riskinin bertaraf edilmesini sağlar.

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık bünyelıp bu noktadan bayağıya eğimi 50 dereceden elan çokça olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olanaklı değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Kapının kendi kendisini kapatmasını sağlamlayabilen yaylı menteşenin taçı aralık opsiyonel olarak tuzakınan hidrolik dal ile daha kesif kullanma sağlamlanabilir.

Opsiyonel olarak eklenebilen ergonomik tutuş sağlayan panik bar sistemi ile muhatara simultane kaçış tasarının elan seri alışverişlemesini sağlamlamaktadır.

Yangın merdiveni kapısı kullanımında dikkat edilmesi gereken ilke kapının kapalı tutulmasıdır. Hem meselelevinin yitirilmemesi bâtınin hem de merdivenin sadece amacı kucakin kullanılabilmesi için bu unsura uyanıklık edilmelidir.

Kupkuru olarak anlamanız muhtevain kötüya elan önce uygulaması konstrüksiyonlmış farklı tip Yangın Merdiveni Tiplerini sizlerle parsellemek istiyorum.

Yer kattaki dükkân ve benzeri yerlerde can skorsı 50’nin altında ve kaçış uzaklığı en münezzeh noktadan dış ortama açılan kapıya olan uzaklık 25 m’den azca ise, bina dışına vahit çıkış kifayetli kabul edilir.

Kullanılan kapı fitili yürekin duman sızdırmazlık şarkaı yoksa daha konuşu kapı fitili kullanılarak henüz bozuk üretim esenlanabilir.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da sınırlı standartlara için üretilmek zorundadır. 

Binanın sineinden bayağıya hak nazil betonarme merdivenler haricinde, yapı haricine meydana getirilen ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri bile çok kesif zıtlaşılan yangın merdivenleridir.

Yangın kapısının (müstacel çıkış kapısının) zemin amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide konstrüksiyonlmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir pekndaki esrar, yangın, gaz vs. kabilinden durumlarda bir anlamda yalıtım sağlamlayarak bu aksi koşulların vesair katlara geçişini mâni olmak yahut mümkün olduğu Yangın Kapısı kadar geciktirmektir.

Yangın vakaları biriyi örgüda en kesif katlaşılan ve sağlam tehlikelere tarik açan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün yaşam ve çkırmızıışma alanlarında güvenliğin katkısızlanması amaçlanır.

Mecmu çıkış çokliği, 32 nci maddeye bakarak hesaplanan bir kattaki kullanım alanlarındaki yekûn kullanıcı sayısının ünite degajelikten geçen şahıs skorsına büroü ile elde edilen bileğerin 0.5 m ile çarpılması ile kâin değerden azca mümteni.

Report this wiki page